Hamisítványokat áruló zugárusra csaptak le Miskolcon

2020.11.19. 13:29

Hamisítványokat áruló zugárusra csaptak le Miskolcon
(Fotó: MTI)

A NAV-osok vevőként jelentkeztek...

Hirdetés

Hamis ruházati termékeket és kiegészítőket árusító garázsbutikra csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy borsodi kisvárosban, a különféle márkajelzésű hamisítványokat az interneten kínálta az árus - közölte a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense az MTI-vel csütörtökön.

Pásztor Imre tájékoztatása szerint NAV megyei munkatársai hamisnak tűnő táskákat és egyéb kiegészítőket kínáló internetes oldalra lettek figyelmesek. A revizorok a népszerű közösségi oldal több észak-borsodi adok-veszek csoportjában regisztráltak, majd üzenetben felvették a kapcsolatot az eladóval.

Az adóellenőrök az egyeztetett időpontban megjelentek a megadott címen, ahol táskát és sálat vásároltak. Ezzel egy időben megérkeztek a helyszínre a pénzügyőrök is, akik 280 különféle márkajelzésű hamis árut foglaltak le.Az eladónak nem volt engedélye az interneten való árusításra, ráadásul a vásárlásról az adóhatóság munkatársai bizonylatot sem kaptak.

A NAV iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indított, emellett az árus mulasztási bírságra is számíthat - tette hozzá Pásztor Imre.

Szóljon hozzá!

Hirdetés