Így fest majd az egyik legnagyobb miskolci beruházás

Borsodihir.hu

2020.11.25. 15:35

Így fest majd az egyik legnagyobb miskolci beruházás
A kivitelező He-Do Kft. nettó 13,5 milliárd forintért (Látványtervek: NIF)

Újabb látványtervek az Y-hídról.

Hirdetés

Látványterveken mutatja be az ütemterveknek megfelelően haladó miskolci Y-híd építését a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. 

A kivitelezés során egy előre gyártott, valamint monolit vasbeton szerkezetű, vasút feletti, háromágú Y-híd épül. Ennek Kisfaludy utcai ágán mindkét irányban autóbuszöblöket alakítanak ki, míg a gyalogosokat a hídon számukra kijelölt átjáró, az akadálymentes közlekedést egy-egy lift biztosítja majd. 

– A Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont helyén új, korszerű, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalmat létesítenek. A körforgalom építése miatt kivágandó, többségében tűlevelű növények pótlására a városvezetés által meghatározott számú és típusú növényeket telepítenek majd, míg a körforgalom belső részén öntözőrendszerrel ellátott zöldfelületet alakítanak ki

– közölték november 25-én.

Mint emlékeztettek, a kivitelező jelenleg – amíg az időjárási körülmények engedik – cölöpalapozási munkálatokat végez, amivel párhuzamosan folytatódik a lezárt Vörösmarty utcai vasúti felüljáró töltésének bontása.

A kivitelező He-Do Kft. nettó 13,5 milliárd forintért végzi el a munkát.  A projekt során megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, ennek révén az ott lakók gyorsabban juthatnak el a központba, továbbá a forgalmas Tiszai pályaudvart is könnyebb lesz megközelíteni.

MiskolcberuházásY-hídNemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés