Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

20 millió forint a Nestlétől a miskolci kórház egyik osztályának

| 2020. 12. 16. | 11:55:00
Felújítás kezdődik az adományból.
20 millió forint a Nestlétől a miskolci kórház egyik osztályának
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának szobái, folyosói, közös helyiségei, valamint vizes blokkjai is megújulnak jövő nyárra a Nestlé Hungária 20 millió forintos támogatásából. A jövőre 30 éves vállalat két telephelyen is jelen van a megyében: Diósgyőrben és Szerencsen összesen 900 embernek ad munkát.

– Egészen kivételes az a teljesítmény, amelyet a pandémia elleni harcban nyújtanak az egészségügyi intézmények, azonban nem feledkezhetünk meg a kórházak azon részlegeiről sem, amelyek normál körülmények között is emberfelettit teljesítenek – mondta Hélène Kovalevsky, a Nestlé szerencsi és diósgyőri gyárainak vezetője, aki szerint az üzleti szereplőknek – különösen azoknak, amelyek kevésbé vannak kitéve a járvány okozta visszaesésnek – kötelességük, hogy segítsenek, ha tehetik.

– Nagyon örülünk a támogatásnak, mert a rehabilitáció legtöbbször már az alapbetegség terápiával párhuzamosan megkezdődik, és nagyon fontos, hogy olyan közegben történjen, amely hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy az eredményes kezelés végén gyógyultan távozzanak, és minél könnyebben tudjanak visszailleszkedni eredeti élethelyzetükbe – hangsúlyozta dr. Hauser Péter, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézetvezető főorvosa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés