Hirdetés
Hirdetés

Kirabolta miskolci ismerősét, majd egy tévét is tönkretett

| 2020. 12. 07. | 13:30:00
Előzetes letartóztatásba került a támadó.
Kirabolta miskolci ismerősét, majd egy tévét is tönkretett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lakásában rabolhatta ki alkalmi ismerősét az a férfi, akinek letartóztatását elrendelte a Miskolci Járásbíróság december 6-án. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett férfi ugyanabban a lépcsőházban laknak Miskolcon. December 3-án együtt italoztak, majd amikor a sértett haza indult, a gyanúsított elkísérte őt. Bement a sértett lakásába, ahol pénzt követelt ismerősétől. A sértett a pénz átadását megtagadta, majd a gyanúsított ököllel, nagy erővel megütötte őt. A sértett megijedt, elővette a nadrágja zsebéből a pénztárcáját, amit a gyanúsított kirántott a kezéből, majd a benne lévő 220 ezer forintot magához vette. Az ütés a sértett bal szemét érte, mely következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Távozása előtt a gyanúsított egy, a lakásban talált kerámia tárgyat a szobában lévő televízió képernyőjéhez dobott, további 150 ezer forint kárt okozva a sértettnek. 

A gyanúsítottal szemben rablás és rongálás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. január 6-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés