Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A próbababáról is ellopta a kabátot a miskolci férfi

| 2021. 01. 18. | 17:05:00
Letartóztatták.
A próbababáról is ellopta a kabátot a miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság januáe 18-án elrenelte letartóztatását annak a miskolci férfinak, aki bolti lopásokból tartotta fenn magát, majd végül télikabátot lophatott az egyik miskolci üzletben kiállított próbababáról. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020 márciusától 2021. január 13-ig számos élelmiszerüzletbe, drogériába, töltőállomásra ment be Miskolcon, az Újgyőri főtéren és környékén, valamint a diósgyőri városrészen. Az üzletekben különféle csokoládékat, üdítőket, szeszes italokat rejtett a ruházatába és fizetés nélkül távozott. 

Az egyik nagyobb áruházlánc több helyszínen működő üzletéből 14 alkalommal is lopott ezzel a módszerrel, míg egyéb üzletekbe két-három alkalommal is visszatért.

Volt rá példa, hogy a biztonsági őrök, vagy az alkalmazottak észlelték a gyanúsított tettét, és az árukat visszavették tőle. Legutóbb egy belvárosi üzletházban lévő két butikban a próbababáról magára vette a télikabátokat, és így sikerült fizetés nélkül elvinni azokat. Máskor egy miskolci családi házba ment be, ahonnan mobiltelefonnal távozott. A gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a bűnismétlés megakadályozása érdekében, mivel a gyanúsított az újabb cselekményeit büntetőeljárás hatálya alatt követhette el, egy hónapra elrendelte a letartóztatását. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés