Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Betörés és fosztogatás az Avason: a cipőtalp buktatta le

| 2021. 01. 23. | 13:41:00
Szervezetten jártak lopni Miskolcon.
Betörés és fosztogatás az Avason: a cipőtalp buktatta le
Hirdetés
Hirdetés

Egy miskolci családi házból érkezett besurranásos lopásról bejelentés január 22-én a kora reggeli órákban. A sértett hölgy a rendőröknek elmondta, hogy otthonában éppen a reggeli szellőztetést végezte, amikor furcsa hangra lett figyelmes. A nő elmondása szerint a hang felé indult, majd egy, a nyitott ablakon kiugró férfit látott távozni. A szobából táskájának hiányát észlelte, melyben személyes iratai és készpénze volt. A kiérkező járőrök megkezdték a helyszín biztosítását, majd egy talpnyomot fedeztek fel a párkányon, amelyet technikus kollégájuk rögzített is. A járőrök ezután a szomszédos utcákban végeztek adatgyűjtést, ahol biztonsági kamerafelvételeket néztek vissza. Az egyik felvételen látható volt a bűncselekmény. A videón látszott amint egy férfi a nyitott ablakon bemászott, míg társai az utcát figyelték. A felvételek lefoglalásáról a nyomozók gondoskodtak.

A délutáni órákban Miskolcon, az Avas városrész egyik bevásárlóközpontjából bejelentés érkezett, melyben egy férfit a biztonsági őr visszatartott. A kiérkező járőröknek az őr elmondta, hogy a férfi az elmúlt időszakban már több alkalommal követett el társaival az üzletből lopást, azonban most amint belépett a boltba ő azonnal visszatartotta. Az előállítás során egy másik avasi üzletből is érkezett egy visszatartott tolvajról bejelentés. A reggeli helyszínbiztosítást végző járőrök a kapitányságon megpillantották az előállított férfiakat és mivel a reggeli besurranásos lopás kapcsán megtekintett kamerafelvételeken lévő személyekkel sok hasonlóságot láttak jelzéssel éltek a kihallgatást végző nyomozó kollégáik felé.

A gyanúsítottak elismerték, hogy 2020 decemberétől elfogásukig többnyire bolti lopásokat követtek el hárman, amelyben mindenkinek megvolt a szerepe.

Volt aki figyelt, volt aki a fotocellás ajtó nyitásáért felelt kívülről és volt aki az üzletben összeszedte a dolgokat. Szupermarketekből általában szeszes italokat és édességeket, míg a drogériákból piperecikkeket és elektromos borotvákat loptak rendszerint. A lopott dolgokon hamar túladtak, az így szerzett pénzt pedig háromfelé osztották és felélték. A reggeli besurranásos lopást az alkalom szülte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés