Hirdetés
Hirdetés

Egyirányúsították a Mikes Kelemen utcát

| 2021. 01. 26. | 15:32:00
Az utca lakóit bevonták az egyeztetésbe.
Egyirányúsították a Mikes Kelemen utcát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci önkormányzat városüzemeltetési és műszaki osztálya felülvizsgálta a Mikes Kelemen utca forgalmi rendjét. Az elvégzett vizsgálat nyomán megállapította, hogy az utcában parkoló gépkocsik akadályozzák a forgalom folyamatosságát, ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtve.

A probléma megoldására két lehetőséget dolgoztak ki a városházi szakemberek.

  • Az útszakasz mindkét oldalán a gépjárművel történő várakozás korlátozása. Ennek előnye, hogy az útszakasz forgalma akadálymentes lesz a járművel közlekedők részére. Hátránya viszont, hogy a szakaszon található ingatlanok előtti várakozás elveszti korlátlanságát.
  • A Mikes Kelemen út egyirányúsítása az Aulich utca irányából, fentről lefelé. Ezzel a megoldással az ingatlanok előtti várakozás lehetősége megmarad továbbra is, valamint a járművek szembe találkozása által fennálló vitás és balesetveszélyes helyzetek megszűnnek.

A Mikes Kelemen utca lakóit bevonta az egyeztetésbe a hivatal. Az itt élők nagy számban a második lehetőséget preferálták, így az annak megfelelő forgalmi rendet

kísérleti jelleggel, 2021. január 25-től vezették be.

Az új forgalmi rendet folyamatosan vizsgálják, és az első egy hónap tapasztalatainak figyelembevételével válhat véglegessé.

Hirdetés
Hirdetés