Hirdetés
Hirdetés

Harminc betörés írható a miskolci férfi számlájára

| 2021. 01. 13. | 15:41:00
A Búza téri vásárcsarnokban 14 üzletbe jutott be.
Harminc betörés írható a miskolci férfi számlájára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt hónapok alatt harminc betörést követhetett el az a miskolci férfi, akinek január 13-án letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020 augusztusától 2021. január 2-áig számos üzletet, telephelyet és irodát tört fel Miskolcon, legtöbbször telefonokat, számítógépeket és készpénzt vitt magával. 2020. szeptember 22-én a Búza téri vásárcsarnok 14 üzletébe tört be, egyes esetekben a lezárt ajtót vagy védőrácsot feszítette fel, máskor a nyitott pulton keresztül, vagy a kirakat üvegén át jutott be a helyiségbe.

A boltokból főleg készpénzt vitt el.

Máskor egy autóalkatrész üzletből a pénz tárolására szolgáló lemezkazettát, egy bútorboltból mobiltelefonokat és készpénzt, a Szeles utcai virágkereskedésből több telefont lopott. Egy Széchenyi utcai edzőtermet kétszer is feltört, először 62 ezer forint készpénzt, majd második alkalommal egy mobiltelefont vitt magával. Az is előfordult, hogy az üzletből az ott talált élelmiszereken kívül semmit sem vitt el, azonban az ajtó megrongálásával százezer forintot meghaladó kárt okozott. Arra is volt példa, hogy mielőtt bejutott volna a telephelyre, a riasztó megszólalt, ezért elhagyta a helyszínt.

A gyanúsított összességében több százezer forint összegű kárt okozott a sértetteknek.

A gyanúsítottal szemben lopás és rongálás miatt indult büntetőeljárás. A cselekmények miatt – a gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén – akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Tartani kell attól is, hogy a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság fenti indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

Hirdetés
Hirdetés