Miskolc: változik a buszmenetrend

minap.hu

2021.01.25. 18:01

Miskolc: változik a buszmenetrend
Fotók: minap.hu Juhász Ákos

Több lépcsőben, és nem azonnal.

Hirdetés

Hirdetés

Múlt péntekig, január 22-ig várta az utazóközönség észrevételeit, véleményeit a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. azokkal a tervezett változtatásokkal kapcsolatban, melyeket rövidesen bevezetne a helyi vonalhálózaton - írja a minap.hu.

A módosítások több buszjáratot is érintenének: lennének megszűnő, átalakuló, pontosabban hosszabb útvonalon közlekedő és újonnan induló autóbusz-viszonylatok is.

A miskolci közlekedési cég villamosközlekedési igazgatója szerint a szeptemberben bevezetett vonalhálózati módosításokat is pozitívan ítélik meg legtöbben, legalábbis az eltelt hónapok tükrében.

A további változtatások ráadásul elkerülhetetlennek tűnnek, hiszen a védekezési költségek, a világjárvány miatti bevételkiesés és az önkormányzatot érintő kormányzati elvonások miatt biztosan nem lesz akkora forrás a közösségi közlekedésre, mint az elmúlt években

– mondta Juhász János.

A határidőig összesen 847 észrevétel érkezett, melynek jóval több mint fele, közel ötszáz az 1-es autóbuszcsaládot érinti. A második helyen a 21-es viszonylat meghosszabbítása szerepel, ezzel kapcsolatban 93 érkezett, míg a Hideg soron átkelő, a Villanyrendőrig meghosszabbítandó 31-es buszról 68-an osztották meg véleményüket velünk.

A városi közösségi közlekedés új feltételrendszerének kidolgozására egy menetrendi és hálózati munkacsoport kezdte meg a munkáját a polgármesteri hivatalban: a probléma megoldásán hivatali, a szakcégektől érkező, valamint a civil szférát képviselő szakemberek dolgoznak majd a következő időszakban. A változások ütemezéséről már a munkacsoport legutóbbi ülésén volt szó.

Jelen állás szerint február 1-jétől egy ideiglenes menetrend lép életbe, ennek részleteit a héten ismertetik.

A munkacsoport ezután tovább dolgozik, és várhatóan március közepétől újabb finomításokat javasol az MVK Zrt. számára. Ha ez a két lépcsőben elvégzendő válságintézkedés meghozza a kívánt eredményeket, akkor esély nyílik arra, hogy szeptember 1-jétől majd egy harmadik menetrend lépjen hatályba, amely ismét engedményeket tehet egyes járatok visszabővítésével.

Miskolctömegközlekedés

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés