Veres Pál: a debreceni fejlődésnek a miskolciak is nyertesei lehetnek

telex.hu

2021.02.17. 16:15

Veres Pál: a debreceni fejlődésnek a miskolciak is nyertesei lehetnek
Veres Pál (Fotó: Veres Pál/Facebook)

A miskolci polgármester szerint elfogadták, hogy Debrecen legyen a térség első számú városa.

Hirdetés

Hirdetés

Veres Pál, az ellenzéki pártok és civilek által támogatott független miskolci polgármester a Telexnek adott interjúban úgy fogalmazott:

Van egy északkelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna, ebben a vezető szerepet Debrecen kapta meg. Mi azt szeretnénk, hogy ennek a mozgatórugója Miskolc legyen, és sikerült is elérni, hogy ennek a kooperációs irodája Miskolcra került. Ezzel együtt Debrecen vezető szerepe ebben a régióban vitathatatlan. De van ennek olyan következménye is, hogy ha egy cég ebben a térségben akar terjeszkedni, akkor lehet, hogy nem Debrecent választja, hiszen ott lesz a BMW-gyár, amely vélhetően olyan intenzitással fogja felszívni a műszaki értelmiséget, hogy azzal ők nem tudnak vagy nem akarnak versenyezni. Tehát ennek a debreceni fejlődésnek mi a nyertese lehetünk akár beszállító cégeken keresztül, akár olyan fejlesztéseken keresztül, amikre ott már nincs kapacitás.

Veres Pál az interjúban úgy folytatta, hogy nem tették fel a kezüket, de elfogadtuk azt a politikai szándékot, hogy Debrecen legyen a térség első számú városa. Szerinte a Miskolc2030 elnevezésű fejlesztési program pozitív kormányzati fogadtatása és a régiós együttműködés olyan fordulópont lehet, ami több évtizedre meghatározhatja a város jövőjét, fejlődését.

MiskolcDebrecenVeres Pál

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés