Hirdetés
Hirdetés

Testvérvitából lett önbíráskodás Miskolcon

| 2021. 02. 22. | 09:49:00
30 ezer helyett 2 milliót akart.
Testvérvitából lett önbíráskodás Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival szemben.

A gyanúsított február 19-én a kora délutáni órákban telefonon kereste fel húgát, hogy anyagi nehézségei támadtak, adjon neki kölcsön. A nő ebbe beleegyezett, és fogadta testvérét miskolci otthonában. A lakásban jelen volt édesanyjuk is, illetve a húg élettársa.

B. Lászlónak testvére átadott 30 ezer forintot, ekkor azonban a fivér sérelmezni kezdte, hogy a pénz kevés, többet akar. Vita alakult ki a testvérek között, mert B. László tudni vélte egy közös ismerőstől, hogy húgáék nagyobb kölcsönt vettek fel decemberben. A férfi sógora ekkor kijött a lakásból, hogy rendőrt hívjon, a két nő pedig csitítgatni kezdte a felbőszült rokont. Végül egy szekrényből kezdte kidobálni a ruhákat az elégedetlen férfi, amikor egy borítékhoz ért, amelyben nagyobb köteg készpénz volt. A pénzt magához véve akart távozni a lakásból, ám húga és anyjuk is kérlelte, hogy adja vissza borítékot annak tartalmával. B. László azonban a pénzzel együtt eljött a lakásból, ahol még távozása előtt egy mobiltelefont is zsebre tett a korábbi tartozás fejében.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a rendőrök hamar elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek az élettársa táskájából elő is került a pénz és a mobiltelefon is.

Hirdetés
Hirdetés