Egymást verték a rabok a miskolci büntetés-végrehajtási intézetben

borsodihir.hu

2021.03.01. 13:39

Egymást verték a rabok a miskolci büntetés-végrehajtási intézetben
A kép illusztráció.

Három férfi ellen emeltek vádat.

Hirdetés

Hirdetés

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség három huszonéves férfi ellen. A vádirat szerint a vádlottak valamennyien fogvatartottak az egyik miskolci büntetés-végrehajtási intézetben. A vád szerint 2020 január elején a börtön tantermében az egyik vádlott szóváltásba került egy fogvatartott férfival. A vita során felé rúgott, mire egy rabtársuk közéjük állt, hogy megakadályozza az esetleges verekedést; ekkor viszont a másik két vádlott is odament hozzájuk. Erre a korábban a vádlott-társsal szóváltásba kerülő rab azt mondta, ne hárman egyszerre jöjjenek rá, hanem csak egyesével. Az lett a reakció, hogy az egyik vádlott megütötte, míg egy másik vádlott a rabtársa védelmére kelő férfit bántalmazta, és ezután a vádlottakat egyesével kihívó sértettet két vádlott egyszerre ütlegelte.

A férfi a földre került, azonban a vádlottak továbbra is többször megrúgták.

Ezután a korábban a sértett védelmére kelő másik rabtársukat a három vádlott együttes erővel támadta meg, belökték a padba, közösen ütlegelni kezdték, a verekedésnek végül az őrök vetettek véget. A sértettek közül a rabtársa védelmében beavatkozott sértett nyolc napon belül gyógyuló sebzéses sérülést szenvedett el, de könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, míg a másik sértettnek nem keletkeztek sérülései.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben – akik közül egy időközben szabadult, míg a másik kettő jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott annak megállapításával, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra, valamint két vádlott tekintetében korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésük végrehajtásának elrendelésére is indítványt tett.
MiskolcgarázdaságBorsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés