Hirdetés
Hirdetés

Elgördült egy akadály a miskolci Y-híd építése elől

| 2021. 03. 12. | 16:40:00
Május elejére elkészülhet az út, ami a martinkertvárosiak közlekedését segíti.
Elgördült egy akadály a miskolci Y-híd építése elől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten megkezdődhet a Csokonai utca meghosszabbítása a Fonoda utca irányába Miskolcon. Igazán jó hírrel szolgáltak az Y-hidas egyeztetésen a NIF Zrt. szakemberei a miskolciknak a legutóbbi megbeszélésen. Veres Pál polgármester szerint köszönet illeti ezért kollégáit is, hiszen munkájuk eredményeként gördülékenyen zajlott az érintett telektulajdonosokkal a rálépési engedélyek megkötése.

A kivitelező arra tett ígéretet, addig nem kezdik el az Y-híd második ütemének építését, amíg az útkiváltás nem megoldott. Az eredeti elképzelés ugyanis az volt, hogy a Kisfaludy Károly utcai vasúti felüljáró elbontása során csak Szirma felől lehetett volna megközelíteni Martinkertvárost - tette hozzá Veres Pál.

Ez azonban - mint megjegyezte - nagymértékben nehezítette volna az ott lakók életét, ezért még tavaly azonnali egyeztetést kezdeményeztem a beruházóval. A tárgyalások sikeresek voltak, a tervek elkészültek, már az útmeghosszabbításhoz szükséges engedélyek is megvannak.

Május első hetére elkészülhet az út, amely a lezárások idején segíti majd a városrész lakóit. Fontos: erre csak személyautóval lehet majd közlekedni, a teherforgalmat más útra terelik a szakemberek. Az útépítés alatt is kérik a martinkertvárosiak türelmét, kitartását - kérte a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés