Hirdetés
Hirdetés

Gyász! Elhunyt Járcsics Emil, a miskolci gasztrokirály

| 2021. 03. 06. | 14:30:00
Kreativitása, embersége, szakmai elhivatottsága példaként jelenik meg a tanulói előtt.
Gyász! Elhunyt Járcsics Emil, a miskolci gasztrokirály
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Járcsics Emil neves szakács, konyhafőnök, szakoktató - adta hírül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Facebookon.

Járcsics Emil 1955-ben született. 1969-től dolgozott a szakács szakmában, kezdetben mint szakács, majd mint konyhafőnök. A Berzeviczy Gergely Szakközépiskola felkérésére kezdetben szakoktató, majd gyakorlati oktatás vezető lett. Oktatói évei alatt számos kiváló szakember került ki kezei alól. Az oktatás mellett a szakmájában dolgozott, itthon és külföldön is.

Kreativitása, embersége, szakmai elhivatottsága példaként jelenik meg a tanulók előtt. Szakmai versenyekre, bemutatókra készítette fel a tanulókat, és a kollégákat, emellett pedig számos rendezvény szervezésében és lebonyolításában is rész vett. A nagy sikerű Gasztrocsaták, Mestervacsorák segítője, szervezője, örökös résztvevője. A miskolci Gasztro Suli egyik alapítója, a munkásságát a tanulók könyv formájában meg is jelentették.

- méltatta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a miskolci régió korábbi elnökének szakmai életútját. Kiemelik: elődei útmutatásainak megfelelően fontosnak tartotta a hagyományokat, a helyi gasztronómia kultúrájának ápolását és fejlesztését és az utánpótlásnevelést. A szövetség 2015-ben Venesz-díjjal, 2018-ban pedig Gasztronómia Követe-díjjal jutalmazta.

Hirdetés
Hirdetés