Hirdetés
Hirdetés

Csaló nyílászáróst ítéltek el Miskolcon

| 2021. 04. 08. | 11:56:00
Az ablak- és redőnycsere is elmaradt. A telefont sem vette fel többé.
Csaló nyílászáróst ítéltek el Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság csalás miatt közérdekű munkát és pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki nyílászárók cseréjének ígéretével vett fel pénzt a sértettektől, azonban a munkát nem végezte el.

A nehéz anyagi helyzetbe került vádlott több sértettel is ajtók, ablakok cseréjére kötött megállapodást, mely alapján minden alkalommal előleget vett fel, azonban a munkavégzés egyetlen esetben sem állt szándékában. 2020 júniusában négy ablak cseréjét és az ablakok redőnyökkel való felszerelését vállalta Miskolcon. Megrendelőlapot állított ki, melynek aláírásakor a sértett 300 ezer forintot fizetett neki.

A vádlott a megbeszélt határidőre a munkát nem végezte el, annak elmaradását különféle valótlan okokkal magyarázta, majd egy idő után a sértett telefonhívásaira sem reagált.

2020 augusztusában ismét nyílászárók cseréjére kötött megállapodást, ez esetben 86 ezer forint foglalót, majd néhány nappal később további 45 ezer forintot vett át a sértettől. A vádlott a munkavégzés határidejét többször módosította, azonban végül semmit sem teljesített a vállalt munkából, a sértett számára elérhetetlenné vált. Októberben ajtók beépítésének ígéretével 136 ezer forint összegű foglalót vett át, azonban munkát ez esetben sem végzett, a pénzzel nem számolt el a sértett felé.

Hirdetés
Hirdetés