Hirdetés
Hirdetés

Miskolcot és Szerencset hamarosan végig négysávos út köti össze

| 2021. 04. 21. | 16:58:00
A Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakasz munkái már elkezdődtek.
Miskolcot és Szerencset hamarosan végig négysávos út köti össze
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 37. sz. főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszát kétszer két sávosra bővítik, építenek négy új körforgalmú csomópontot, emellett külön projekt keretében körforgalmú csomópont és tengelysúlymérő állomás is épül a 37. és 38. sz. főutak csatlakozásában, írja a nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. honlapja.

A fejlesztés által a térség településein élők a főút Miskolc és Gesztely közötti 2×2 sávos szakaszához kapcsolódva gyorsabban és biztonságosabb érhetik el a megyeszékhelyet, ezáltal pedig közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz

- olvasható a nif.hu-n. A beruházás a jelenlegi 2×2 sávos út végétől, a Gesztely és Hernádkak települések közötti körforgalmi csomóponttól indul, amelyet turbókörforgalommá építenek át. A fejlesztés vége eléri Szerencs belterületi szakaszát. A Gesztely–Hernádkak csomópont és a Bekecs, Béke úti csomópont között az út szélesítése jobb oldalra történik, míg onnan a szerencsi csomópontig a jelenlegi út két oldalát bővítik 1-1 sávval.

A szakasz kivitelezési munkáit a Duna Aszfalt Zrt. végzi nettó 21 milliárd Ft értékben.

A lőszermentesítési és fakivágási munkálatokat márciusban befejezték, áprilisban pedig régészeti feltárásokat végeznek. A tervek szerint májusban a jobb pályán megkezdődnek az útépítési és hídépítési munkák. Még idén kötőrétegig megépülhet a teljes jobb pálya a hozzátartozó párhuzamos utakkal, vízelvezetéssel, hidakkal és a csomópontokkal együtt. A teljes beruházás pedig 2023. első felében készül el.

Hirdetés
Hirdetés