Hirdetés
Hirdetés

Sítanpálya épül Miskolcon

| 2021. 04. 07. | 21:09:00
A gyakorlást akár szeptemberben is el lehet kezdeni.
Sítanpálya épül Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda (AMFKI).

A támogatás nyomán 2021 novemberéig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek műanyag borítású tanpályák, mintegy 230 millió forint beruházásával – tájékoztatta az AMFKI szerdán az MTI-t. A jelentkezések elbírálását a Síoktatók Magyarországi Szövetsége készítette elő – írták.

A program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, amelyeken a lakóhelyükhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatnak meg síelni vagy snowboardozni gyerekek és felnőttek.

A kormánybiztosi iroda az összköltség legfeljebb 30 százalékáig nyújt támogatást a pályák megvalósításához.

Hangsúlyozták, hogy a síelés és a snowboard méltán népszerű rekreációs sportág, amely több százezer magyar családnak nyújt kikapcsolódást, feltöltődést a téli időszakban. Ugyanakkor - folytatták - a tanulás nem egyszerű, ezért a sérülések elkerülése, a biztonság és a legnagyobb élmények elérése érdekében érdemes mindig szakképzett oktató segítségét igénybe venni.

Az országos sítanpálya-építési program célja ezért éppen az, hogy olyan magyarországi városokban, amelyekben még nincs műanyag borítású, működő tanpálya, megfelelő szakmai szempontok szerint tervezett és hozzáértő szaktudással üzemeltetett sítanpályák létesüljenek – fűzték hozzá.

Hirdetés
Hirdetés