Átszervezni készül az óvodai rendszert Miskolc önkormányzata

borsodihir.hu

2021.05.06. 13:07

Átszervezni készül az óvodai rendszert Miskolc önkormányzata
A kép illusztráció

A hatékonyabb működés a cél.

Hirdetés

Hirdetés

Átszervezné a városi fenntartású óvodák működését az önkormányzat a hatékonyabb működtetés érdekében. Az erről szóló napirendet múlt csütörtökön online konzultáció keretében tárgyalta Miskolc képviselő-testülete.

Miskolcon jelenleg kilenc önkormányzati fenntartású integrált óvoda működik, 23 tagintézménnyel, melyekbe jelenleg 175 csoportba több mint 3 600 gyermek jár. Az átszervezést követően egy olyan integrált, gazdaságosabb rendszer állna fel, mely felszámolja a párhuzamosságokat és a szakmai színvonal erősítését helyezi előtérbe.

A gyerekek továbbra is ugyanabba a (változatlan nevű) óvodába, tagintézménybe és csoportba járnának, az óvónők, dajkák személye is csak legszükségesebb esetben (pl. nyugdíjba vonulás) változna. Az átszervezés három lépcsőben valósulna meg: az elvi döntést egy véleményezési eljárás követi, mely során a dolgozói és szülői munkaközösségek álláspontját is ki kell kérni, és ezután hozható meg a tényleges döntés.

Az átszervezéssel kapcsolatban tart tematikus online fogadóórát Varga Andrea Miskolc MJV alpolgármestere, aki május 11. (kedd) 12 óráig várja a felmerülő lakossági kérdéseket az alábbi címre: onlinefogadoora@miskolc.hu

Az online fogadóóra közvetítése Varga Andrea és a Minap Facebook-oldalán május 13-án (csütörtök) 15:30-tól követhető.
óvodaátszervezés

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés