Elkezdik Miskolcon a szúnyogirtást

borsodihir.hu

2021.05.01. 10:52

Elkezdik Miskolcon a szúnyogirtást

Emelkedik a hőmérséklet, fejlődnek a lárvák.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai 2021. április 23-án kezdték meg a Miskolc város közigazgatási területén lévő szúnyog tenyészőhelyek lárva fertőzöttségének felmérését, megfigyelését. Az országosan kialakult helyzethez hasonlóan, ahol a biológiai védekezések már megkezdődtek, Miskolc város közigazgatási területén 2-3 héttel később, a napokban vált szükségessé a biológiai védekezés, szúnyoglárva irtás megkezdése.

A szúnyogok biológiai fejlődési folyamatának korai szakaszában – lárva állapotban – megelőző irtást végeznek a Városgazda munkavállalói, ezzel meggátolva kifejlődésüket, és szinten tartva a szúnyogok számát. Biológiai irtás (időjárás függvényében) átlagosan 9 alkalommal történik egy év alatt. Az időjárás előrejelzését figyelembe véve a következő napokban a hőmérséklet emelkedni fog, ez által a tenyészőhelyek, a víz hőmérséklete is melegszik, így megfelelő feltételek alakulnak ki a szúnyoglárvák fejlődéséhez. Ebből adódóan a tenyészőhelyek felmérése, megfigyelése folyamatos lesz. A felméréseket biológus szakember végzi.

A megfelelő időben elvégzett szúnyoglárva irtásokra azért van szükség, hogy megelőzhető legyen egy nagyobb mértékű csípőszúnyog-invázió. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve a csípőszúnyogok számát sikerült elsősorban biológiai védekezésekkel az elviselhetőségi szint alatt tartani, csak minimális alkalommal volt szükség kémiai védekezésre csípőszúnyog irtás esetében.
szúnyogirtás

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés