Hirdetés
Hirdetés

Fegyvert rántott a rendészekre a miskolci posta előtt

| 2021. 05. 19. | 18:48:00
A trágárság volt a legkisebb bűne.
Fegyvert rántott a rendészekre a miskolci posta előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerdán döntött arról a vádlottról, akit a Miskolci Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt elsőfokon 1 év végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

A vádlott 2017 novemberében Miskolcon az 1. számú posta előtti járdaszakaszon gépkocsijával szabálytalanul állt meg, amelyet észleltek a közelben lévő önkormányzati rendészek, köztük a sértett. A vádlott már az adatrögzítés során ellenállt: kiszállt autójából, trágár kifejezéseket használt és a korábban átadott iratait megpróbálta visszavenni a sértett kezéből, majd figyelmeztetés ellenére el akarta hagyni a helyszínt, amelyet testi kényszer alkalmazásával akadályoztak meg. A vádlott ekkor azt mondta a sértettnek, hogy „lelőlek” és nadrágja jobb zsebéből kivette engedéllyel tartott gázfegyverét és azt csípőmagasságban felé emelte. Később a rendészek elvették a vádlott fegyverét és értesítették a rendőrséget.

A Miskolci Törvényszék az elsőfokú bíróság által megállapított tényeket helyesnek ítélte, a kiszabott büntetést helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés