Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fizetőparkolás: egyeseknek Miskolcon még lehet ingyenes

| 2021. 05. 20. | 22:18:00
Mutatjuk a részleteket.
Fizetőparkolás: egyeseknek Miskolcon még lehet ingyenes
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc város vezetése május 20-án a sajtóból értesült arról, hogy a kormány döntésének megfelelően jövő hét keddtől ismét fizetni kell a parkolásért az egész országban, így Miskolcon is - áll a városdházi közleményben
"A város kész tények előtt áll most is, ahogyan az ország és a város lakói is rendszeresen. Ezekhez a tényekhez igyekszik most a város vezetése igazodni úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsen a miskolciaknak – szűkös lehetőségei ellenére is.

A miskolciak, ahogyan Miskolc városa is, sok tekintetben nehéz helyzetbe kerültek a pandémia alatt, így a város vezetése a mindenkit sújtó nehézségeket figyelembe véve készítette elő döntéseit.

A váratlan kormányzati bejelentést követően a város vezetése azonnal egyeztetett a parkolási rendszert üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-vel és az a döntés születetett, hogy

  • a bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása és a nagyobb sorok kialakulásának megelőzése érdekében a pénztárak meghosszabbított nyitva tartással, 8:00-tól 20:00-ig állnak a miskolciak rendelkezésére
  • hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek is:
  • 2020-ban váltott kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek.
  • többi bérlettípusra (pl. havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-én 24 óra 00 percig tart. (A díjfizetés június 6. napjával kezdődik)
  • A parkolójegyeket azonban már keddtől váltani kell és azokat kollégáink ellenőrzik is, azok megváltásához ugyanis nem szükséges előzetes tervezés és felkészülés.

Az sem jelent majd problémát, ha valaki időközben levette szélvédőjéről a matricát vagy elhagyta, a megváltott bérletek ugyanis megmaradtak az elektronikus nyilvántartási rendszerben.
Miskolc város vezetése és a Miskolc Holding tagvállalatai igyekeznek a lehető leggyorsabban alkalmazkodni az olykor váratlan és minden előzetes egyeztetést, tájékoztatást nélkülöző kormányzati bejelentésekhez, amelyek közül például a mai, parkolást érintő döntés egyelőre még nem került kihirdetésre sem a Magyar Közlönyben.
A fizetős parkolási rendszer újraindítására rendelkezésre álló rendkívül rövid, mindössze másfél munkanapot magába foglaló határidő ellenére a városvezetés és az érintett városi cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a miskolci ügyfelek a lehető leggyorsabban és a legkisebb kellemetlenségek árán meg tudják váltani új parkolóbérleteiket és fokozatosan újra helyreálljon a rend a városban, méltányos türelmi idő mellett" - írják.

        Hol/mikor?

2021.

május 25 – június 5.

2021.

június 7-től*

Parkolási Divízió Ügyfélszolgálat,

Széchenyi I. utca 20.

 

Bankkártya és készpénzfizetés is lehetséges!

Hétfő – szombat:
08– 20

Hétfő, kedd, csütörtök:
08 – 16
Szerda:
08– 18
Péntek:
08– 12

Miskolci Városgazda Központi telephely, Győri kapu 48-50.

 

Jelenleg csak készpénzfizetés!

Hétfő - szombat:
08– 20

 

 

 

Nincs bérletárusítás

 

A parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) 3 bérletpénztár működik, a Városgazda központi telephelyén (Győri kapu 48-50.) egy bérletpénztár működik.

Kérik a 1,5 méteres védőtávolság betartását és a szájat és orrot eltakaró maszk használatát.

*Június 7-től a bérletárusítás a Parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) az eredeti rend szerint működik, azonban a felmerülő igényeknek megfelelően van lehetőség a rendkívüli bérletárusítási idő újra érvénybe helyezésére.

Az eddig ideiglenesen érvényben lévő online mélygarázs bérletértékesítés május 20-tól megszűnik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés