Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcinak lenni szerencse - fogalmazott a városnapon Veres Pál

| 2021. 05. 11. | 19:14:00
A polgármester egy nagy családnak nevezte a közösséget.
Miskolcinak lenni szerencse - fogalmazott a városnapon Veres Pál
Hirdetés
Hirdetés

Acélváros, a nyitott kapuk városa, „a várad, az életed”, „ahol tudod, hogy jó helyen vagy” – mindegy, hogy hogyan nevezik, hogy hogyan nevezzük: Miskolc az otthonunk, Miskolc a mi nagy, közös családunk.
És persze néha veszekszünk egymással, „ahogy egy családban ez már csak lenni szokott, de mindig kibékülünk. Néha megbántjuk egymást, de bocsánatot kérünk és megbocsátunk. És olykor együtt örülünk, ha valamelyik családtagunk valamilyen sikert ér el, vagy ha mi, együtt, közösen valamilyen sikert érünk el. Mert egy családban ez így szokás - köszöntötte Miskolc lakóit a városnapon, május 11-én Veres Pál polgármester.

A pandémia miatt immár második alkalommal videóüzenetben mondta el gondolatait a város ünnepe alkalmából Veres Pál - írta a Minap.hu

Miskolcinak lenni… vajon mit is jelent? Azt, hogy a vér itt nem vörös, hanem piros-fehér? Hogy mi kapucni helyett süsüt húzunk a fejünkre, ha esik az eső? Hogy talicska helyett furikot mondunk, egres helyett büszkét, és imádjuk a kenyér dumóját?

Miskolcinak lenni… Sors? Döntés? Választás?
Én azt hiszem, szerencse.

Ma Miskolcot ünnepeljük és azokat, akik miskolciként munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, életútjukkal példát mutattak - ezt már a Facebookon írta Miskolc első embere, aki gratulált a Miskolc napján a város által alapított díjak kitüntetettjeinek. "Köszönjük munkájukat és mindazt, amit városunkért, Miskolcért tettek" - fogalmazott.

Miskolc két új díszpolgára Sólyom Enikő és Kabdebó Lóránt. Pro Urbe kitüntető címet kaptak: Marija Nikolajev, a Szimbiózis Alapítvány közösség és Tánczos Tamás (posztumusz)

[Beillesztett cikk: Miskolc legjobbjait ismerték el a városnapon ]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés