Hirdetés
Hirdetés

Szakított a miskolci önkormányzat a VEKE-vel

| 2021. 05. 05. | 13:58:00
Veres Pálék nem tolerálják, hogy Fejér Balázs a Pesti Srácokban kritizálja őket.
Szakított a miskolci önkormányzat a VEKE-vel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szakmai munka helyett a politika terepét választotta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE); a miskolci önkormányzat ezt tiszteletben tartja, de mint politikai szervezettel, nem tud velük együttműködni – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal május 4-i közleményében. A kommüniké szerint a VEKE-nek „nincs felhatalmazása politikai szerepre, mert nem indult a választásokon, nem delegált képviselőket a politikai döntéshozatalba”.

Veres Pál hivatal közölte továbbá, hogy a VEKE az önkormányzattal való együttműködés ideje alatt még nem tett használható javaslatot a milliárdos hiánnyal küzdő Miskolc Városi Közlekedési Zrt. költséghatékonyabb működése érdekében.  

A polgármester reakciója nyilvánvalóan azzal függ össze, hogy a VEKE miskolci tagszervezetének vezetője, Fejér Balázs a Pesti Srácok cikkében élesen kritizálta a városi menetrendet a járatcsökkentések miatt. Fejér állítása szerint a „közlekedési cég berkeiből kigolyózták a civil szakembereket”, és úgy fogalmazott, nem gondolta volna, hogy „valaha ilyen mélységbe süllyed a miskolci közlekedés”. A VEKE a cikket a közösségi oldalán is megosztotta, ami Veres Pálék szerint tolerálhatatlan.

– A VEKE nem volt hajlandó elfogadni az államigazgatásban (és az üzleti életben is) szokásos szabályokat (titoktartási szerződés aláírása, a munkafolyamat alatt a nyilvánosság kerülése), noha ezek a szakszerű és bizalmi elven működő munka alapfeltételei. Most pedig átlépett egy szakmai-etikai határt – írták, hozzátéve:

amennyiben a VEKE a jövőben hajlandó újra szakmai, civil szervezetként működni, úgy az önkormányzat várja vissza a tárgyalóasztalhoz. 

Hirdetés
Hirdetés