Hirdetés
Hirdetés

17 milliárd forint támogatást kaptak a borsodi vállalkozások

24 ezer munkahelyet sikerült megtartani - mondta a térség parlamenti képviselője Miskolcon.
17 milliárd forint támogatást kaptak a borsodi vállalkozások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 A nagyteljesítményű elektromos vezetékek és kábelek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. 1,6 millió eurót fordított a termelékenység növelésére és a versenyképesség fenntartására, az új gyártóegységet a hét végén avatták fel. A fennállásának idén 30 éves évfordulóját ünneplő cég rendezvényén Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az ilyen és hasonló beruházások az ország erősödését is jelentik, a járvány elmúlását követően a cél az, hogy még erősebb legyen az ország.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt döntött a cég vezetése a piaci igényekre alapozó fejlesztés mellett, a mintegy 1,6 millió eurós beruházás felét a kormány támogatta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva azt tette hozzá:

56 megyei vállalkozás kapott 17 milliárd forint támogatást a kormánytól, ezzel 24 ezer munkahelyet tudtak megmenteni

 A Fux Zrt. mostani beruházásával fenn tudja tartani a nemzetközi piacon versenyképességét, és új munkahelyeket is létrehozott. Barkóczi István, a magyar érdekeltségű cég tulajdonos-vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 13 milliárd forint árbevételt értek el, eddig 200 dolgozót foglalkoztattak, a létszám a fejlesztésnek köszönhetően 225-re emelkedik.

Hirdetés
Hirdetés