Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harminc babafészket kaptak a miskolci koraszülöttek

| 2021. 06. 01. | 16:22:00
Idekint pótolják az anyaméhben zajló fejlődés utolsó heteit.
Harminc babafészket kaptak a miskolci koraszülöttek
Hirdetés
Hirdetés

Egyedileg tervezett, a koraszülött babák ellátásához szükséges speciális textileket, úgynevezett babafészkeket, inkubátor takarókat, plédeket adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház PIC részlegének a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

Az élet első hetei a koraszülött babák számára az időben született társaikénál sokkal nehezebb. A Koraszülött Intenzív Osztályon a babák mesterséges körülmények között pótolják be az anyaméhben zajló fejlődés utolsó heteit, ellátásukhoz pedig speciális eszközökre van szükség. 

Az egyedileg tervezett, és az Újszülött Intenzív Osztályon dolgozó egészségügyi szakemberekkel közösen fejlesztett textil termékek a Tű, Cérna, Szeretet varrodában készültek. Összesen harminc darab babafészket és speciális anyagból készülő hipoallergén plédeket és inkubátorokra helyezhető takarókat adott át hétfőn Grubert Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Újszülött Intenzív Osztály számára.

– Sok adományt kapunk, de ez a csomag a legapróbb részletekig pontosan úgy lett megtervezve és elkészítve, ahogy arra a koraszülött babáknak szüksége van és ez óriási segítség – emelte ki Dr. Szűcs Ildikó Éva, osztályvezető főorvos.

A mostani, több mint fél millió forint értékű adomány része annak a hosszú távra tervezett támogatási programnak, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés