Hirdetés
Hirdetés

Jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett Miskolcon

| 2021. 06. 07. | 17:57:00
Nem csak ennyi volt a rovásán...
Jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a múlt hónapban elfogatóparancs hatálya alatt, érvényes vezetői engedély nélkül, ittas állapotban ült a volán mögé. A vádlott május 5-én, nem sokkal éjfél előtt Miskolcon, a Görgey Artúr utcán haladt az autójával, amikor a rendőrök intézkedtek vele szemben, és az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az eljárás során kiderült, a vádlottal szemben egy másik büntetőügyben elfogatóparancsot bocsátottak ki, illetve egy korábbi büntetése miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Néhány nappal később a bíróság a letartóztatását rendelte el személyi-anyagi körülményei, közlekedési előélete miatt, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

A bíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 50 nap elzárásra, 250 ezer forint pénzbüntetésre, 220 óra közérdekű munkára és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, egyidejűleg megszüntette a vádlott letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés