Hirdetés
Hirdetés

Krízisalapot indít Miskolc

| 2021. 06. 25. | 13:45:00
A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került helyieknek.
Krízisalapot indít Miskolc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Krízisalapot hoz létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerül családoknak és magánszemélyeknek a miskolci önkormányzat s a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért – erről tartottak sajtótájékoztatót június 25-én a miskolci városházán.

Veres Pál polgármester úgy fogalmazott, az elmúlt hónapok sok áldozatot követeltek és sokan kerültek anyagi szempontból is nehéz helyzetbe.

– Már az első hullám idején létrehozott városi bankszámlára is sok felajánlás érkezett, ami komoly segítséget jelentett a városra nehezedő terhek enyhítésében. A most létrehozott krízisalapnak is hasonló a célja, de abból közvetlenül a miskolciak kaphatnak segítséget

– hangsúlyozta. Varga Andrea alpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt hónapok emberi, közösségi tragédiák sorát hozta, ráadásul Miskolcon amúgy is sok a rossz szociális helyzetben élő ember. 

– Bár külön-külön szűkösek a lehetőségeink, ha készek vagyunk összefogni, a sok kicsiből, összegyűjtve sokkal többet lehet adni, sokkal többet lehet segíteni – tette hozzá.  

Szegedi Judit Katalin, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: örömmel fogadták a várostól érkező felkérést a krízisalap létrehozására, mivel az „abszolút összeegyeztethető a céljaikkal, hiszen amúgy is a szociálisan rászorulók segítése, támogatása a feladatuk”.  

A krízisalap első befizetői Miskolc város polgármestere és alpolgármesteri lesznek aki saját forrásból és rendelkezésükre álló alapjukból is több százezer forinttal támogatják a kezdeményezést.