Hirdetés
Hirdetés

Városi terepjárót vásároltak a miskolci rendészetnek

| 2021. 06. 26. | 16:26:00
Szilágyi Szabolcs: az előző városvezetés elhanyagolta a korszerűsítést.
Városi terepjárót vásároltak a miskolci rendészetnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaly beszerzett két járőrautó mellé egy újabb, Dacia Duster típusú városi terepjárót vásárolt a rendészek számára az önkormányzat saját forrásaiból – jelentette be Szilágyi Szabolcs (Jobbik). A Velünk a Város önkormányzati képviselője június 25-i sajtótájékoztatóján hozzátette, a beszerzés egyszerre szolgálja a költséghatékonyságot és megújulást, a régi járművek fenntartása ugyanis egyre több pénzbe került, a cseréjük már évekkel ezelőtt esedékes volt.

A rendészeti bizottságot vezető képviselő kitért arra, hogy a gépjárműflotta korszerűsítése az előző városvezetés idején teljesen elmaradt.

– Ugyanúgy elhanyagolták az eszközök korszerűsítését, mint azoknak a közterületeknek a fenntartását, amelyeket a rendészek felügyelnek. Az idei és a tavalyi fejlesztésnek köszönhetően azonban szinte az összes járőrautót sikerül új gépjárművekre cserélni

– tette hozzá. Szilágyi Szabolcs közölte, a város élhetősége nagyban függ attól, hogy a miskolciak mennyire érzik biztonságban magukat. Erre hatással van az önkormányzati rendészet tevékenysége, felszereltsége, a kamerarendszer hatékonysága. – Ideális esetben, a rendőrség mellett nem lenne szükség önkormányzati rendészetre, jelenleg viszont nem ez a helyzet – hangsúlyozta, több sikeres akciót említve, amikor a rendészek fogtak el bűnelkövetőket.

 

Hirdetés
Hirdetés