2022 márciusára megszépülhet Miskolc egyik emblematikus épülete

borsodihir.hu

2021.07.20. 16:07

2022 márciusára megszépülhet Miskolc egyik emblematikus épülete

A külső homlokzat megmarad eredeti formájában.

Hirdetés

Hirdetés

Az önkormányzat – többek között – 228,31 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával újítja fel a Csengey Gusztáv u. 10. szám alatt található épületet. A korábban középiskolának helyet adó épület évek óta kihasználatlanul, üresen áll, az önkormányzat pedig új funkcióval szeretné megtölteni Miskolc belvárosának emblematikus épületét.

A felújítást követően az épületben lesz a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium, valamint a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. irodahelyiségei.

A beruházás során – a helyi védettségére való tekintettel – cserélik a homlokzati nyílászárókat, hőszigetelnek, továbbá sor kerül a teljes fűtési rendszer és a villamoshálózat modernizálására, valamint az akadálymentes előírásoknak megfelelően lift, akadálymentes főbejárat, mosdó és parkoló kerül kialakításra. Az épület infrastrukturális fejlesztése kormányzati támogatásból történik, továbbá a teljes épület felújításhoz szükséges önerőt az önkormányzat biztosítja.

A beruházás várhatóan 2022 márciusában készül el.
MiskolcfelújításBartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés