Hirdetés
Hirdetés

68 évesen lett hallgató a Miskolci Egyetemen

| 2021. 07. 29. | 19:01:00
Fia tanácsára felvételizett a színész.
68 évesen lett hallgató a Miskolci Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szegedi Dezső szerint a 68 az új 18: a Miskolci Nemzeti Színház színművésze fia tanácsára jelentkezett kulturális antropológia szakra a város egyetemén - írja a Minap.hu.

A miskolci színész tavaly úgy került be az országos médiába, mint az ország legidősebb érettségizője. Ezzel kapcsolatban most több dolgot is megcáfolt.

- Kiderült, hogy tavaly érettségizett egy hölgy is, aki korosabb volt nálam, csak ő nem kapott ekkora publicitást. Sokan pedig azt a szintén téves következtetést vonták le, hogy nekem a 2020-as lett volna az első érettségim. A vizsgát természetesen a maga idejében megcsináltam. Most azért volt szükség erre, mert emelt szintű érettségi nélkül, a jelenlegi pontszámítási rendszer szerint, nem tudtam volna felvételizni a felsőoktatásba, pedig ez lett a kitűzött célom. Diplomát akarok szerezni – mesélte a lapnak Szegedi Dezső.

A tavaly 67 éves színész nem gondolkodott pályaelhagyáson. Egyszerűen a tudásvágy hajtotta. A történet ott kezdődött, hogy a Miskolci Egyetem 2020-ban indított egy emelt szintű érettségire felkészítő kurzust társadalomismeretből.

Tavaly Szegedi Dezső épphogy lemaradt a Miskolci Egyetem szociológia és kulturális antropológia alapszakjairól. Ezért októberben még egy vizsgát tett: középszinten érettségizett történelemből. Idén újrapróbálkozott a felvételivel, sikerrel. A kulturális antropológia alapszakot jelölte be első helyen. Majd' száz ponttal megugrotta a meghúzott határt.

Hirdetés
Hirdetés