68 évesen lett hallgató a Miskolci Egyetemen

Minap.hm

2021.07.29. 17:01

68 évesen lett hallgató a Miskolci Egyetemen
Fotó: minap.hu, Mocsári László

Fia tanácsára felvételizett a színész.

Hirdetés

Hirdetés

Szegedi Dezső szerint a 68 az új 18: a Miskolci Nemzeti Színház színművésze fia tanácsára jelentkezett kulturális antropológia szakra a város egyetemén - írja a Minap.hu.

A miskolci színész tavaly úgy került be az országos médiába, mint az ország legidősebb érettségizője. Ezzel kapcsolatban most több dolgot is megcáfolt.

- Kiderült, hogy tavaly érettségizett egy hölgy is, aki korosabb volt nálam, csak ő nem kapott ekkora publicitást. Sokan pedig azt a szintén téves következtetést vonták le, hogy nekem a 2020-as lett volna az első érettségim. A vizsgát természetesen a maga idejében megcsináltam. Most azért volt szükség erre, mert emelt szintű érettségi nélkül, a jelenlegi pontszámítási rendszer szerint, nem tudtam volna felvételizni a felsőoktatásba, pedig ez lett a kitűzött célom. Diplomát akarok szerezni – mesélte a lapnak Szegedi Dezső.

A tavaly 67 éves színész nem gondolkodott pályaelhagyáson. Egyszerűen a tudásvágy hajtotta. A történet ott kezdődött, hogy a Miskolci Egyetem 2020-ban indított egy emelt szintű érettségire felkészítő kurzust társadalomismeretből.

Tavaly Szegedi Dezső épphogy lemaradt a Miskolci Egyetem szociológia és kulturális antropológia alapszakjairól. Ezért októberben még egy vizsgát tett: középszinten érettségizett történelemből. Idén újrapróbálkozott a felvételivel, sikerrel. A kulturális antropológia alapszakot jelölte be első helyen. Majd' száz ponttal megugrotta a meghúzott határt.

A színművész két megállónyira lakik a campustól, de magáról az egyetemi életről eddig nem voltak személyes tapasztalatai. Azt már megtudta, hogy hivatalosan is én leszek az egyetem legidősebb hallgatója. Attól azonban nem tart, hogy cikiznének emiatt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés