Minden eddiginél erősebb mezőny a miskolci CineFesten

2021.07.20. 12:03

Minden eddiginél erősebb mezőny a miskolci CineFesten
Jelenet a Félek, hogy elfeledem az arcod című filből (Fotó: CineFest)

Oscar-jelölt film is bekerült a programba.

Hirdetés

Hirdetés

Az idei 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebbre sikerült. A benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország, 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba.

A kisjátékfilm mezőnybe beválogatott filmeket kiválóan fémjelzi, hogy bekerült a programba a 2021-es Oscar-jelölt Börtönlevelek (The Letter Room, r.: Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (I'm afraid to forget your face, r.: Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilmes fődíjas Dustin (r.: Naila Guïguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazottja, a Nyugdíjasok (Ecore, r.: Samuel Petthey és Silvain Monney) is.

Élő szereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes programjában, amiben – szokás szerint -, Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a zsűri tetszéséért.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 10-18. között rendezik meg. 
filmmoziCinefest

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés