Hirdetés
Hirdetés

Miskolci dohányboltokat és benzinkutat rabolt ki – letartóztatták

| 2021. 07. 30. | 10:10:00
Késsel ment az üzletekbe.
Miskolci dohányboltokat és benzinkutat rabolt ki – letartóztatták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított május 15-én egy miskolci dohányboltba ment azért, hogy onnan készpénzt és egyéb értéket hozzon el.

A gyanúsított az üzlet eladóját a kezében tartott kb. 10 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette, arra kényszerítette, hogy a pénztárgépet nyissa ki, majd abból 80 ezer forintot vitt el.

A férfi május 23-án egy miskolci üzemanyagtöltő-állomás eladóterébe az arcát egy maszkkal elfedve ment be. A gyanúsított a kezében tartott késsel az ott dolgozó alkalmazottat megfenyegette, és arra kényszerítette, adja át a bevételt. A kiszolgáló kb. 15 ezer forintot átadott, majd a férfi távozott. 2021. június 1-jén a gyanúsított ismételten egy miskolci dohányboltba ment be, a kezében egy szúró eszközt tartott, amivel az eladót megfenyegette, és

a kasszából elvitt 600 ezer forint készpénzt.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmények miatt a gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárásban – a terhelt bűnösségének megállapítása esetén – akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, mely már önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét, ezt a gyanúsított személyi körülményei csak csekély mértékben ellensúlyozzák. Megalapozottan feltehető a bíróság álláspontja szerint az is, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközök, eddig elő nem került értéktárgyak megsemmisítésével, vagy azok elrejtésével a büntetőeljárást meghiúsítaná, megnehezítené. A terhelt a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményeket – azokra előre felkészülve – rövid időn belül, sorozatjelleggel valósította meg és bár őrizetbe vételét megelőzően rendelkezett ugyan munkahellyel és jövedelemmel, azonban személyi helyzete, megélhetési, anyagi problémái miatt alappal lehet következtetni arra is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével biztosítaná megélhetését. Mindezen okokból a bíróság augusztus 29-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés