Hirdetés
Hirdetés

Rengeteg kábítószer volt a miskolci férfinál – 6 évre fegyházba zárnák

| 2021. 07. 08. | 10:47:00
A vádlott fellebbezett az ítélet ellen.
Rengeteg kábítószer volt a miskolci férfinál – 6 évre fegyházba zárnák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt a Tiszaújvárosi Járásbíróság egy miskolci férfit, aki még 2019 októberében kábítószerekkel bukott le, mikor a rendőrök egy igazoltatás során átvizsgálták az autóját.  

Az ügyészség vádiratában foglaltakkal egyezően megállapított tényállás szerint a férfi 2019. szeptember 30-án Hollandiába utazott, ahol vásárolt egy kisteherautót, amivel pár nappal később visszatért Magyarországra. Hazatérésének napján a vádlott első útja egy ismerőséhez vezetett, akit az autójába felvett, majd egy Hejőbába és Szakáld között található félreeső földútra mentek, ahol közösen elszívtak 1-1 szál marihuánás cigarettát. A környéken járőrszolgálatot ellátó rendőröknek gyanús lett az eldugott helyen álló autó, ezért igazoltatták a két férfit. Mivel az intézkedés során mindketten feltűnően zavartan, idegesen viselkedtek, ezért a rendőrök előbb a helyszínen, majd a rendőrkapitányságon átvizsgálták a vádlott autóját.

Az autóban a rendőrök különböző kábítószergyanús porokat, olajokat és növényi törmelékeket találtak és foglaltak le, melyeket a vádlott Hollandiában saját fogyasztás céljából vásárolt.

Később a nyomozóhatóság a vádlott miskolci lakásán is kutatást végzett, melynek során további kábítószer tartalmú növényi törmelékeket, porokat és tablettákat foglaltak le. Az igazságügyi szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt anyagok marihuánát, amfetamint, kokaint és LSD-t tartalmaznak, melyek együttes tiszta kábítószer hatóanyag-tartalma a jogszabályban meghatározott jelentős mennyiség alsó határának több mint kétszerese. A vádlott terhére rótt bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezést jelentettek be a döntés ellen, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés