Két magyar elsőfilmes is bemutatkozik a CineFest versenyprogramjában

borsodihir.hu

2021.08.09. 12:12

Két magyar elsőfilmes is bemutatkozik a CineFest versenyprogramjában
A Kilakoltatás című film mozis forgalmazása csak 2022-ben várható

A miskolci közönség láthatja először Kis Hajni és Fazekas Máté Bence darabjait.

Hirdetés

Hirdetés

Két magyar elsőfilmes a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál:

Kis Hajni Külön falka és Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmjét is láthatja a közönség.

Kis Hajni rendező visszatérő vendég, hiszen Last Call című kisfilmjével a CineNewWave szekció díját nyerte el 2018-ban. Az idei fesztivál immár első egészestés filmjét vetíti, a Külön falkát, amely a magyar díszbemutató után szeptember 30-tól országos moziforgalmazásba kerül – olvasható a szervezők közleményében. A részben személyes élményeken alapuló film egy szívszorító apa-lánya kapcsolatot mesél el. A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket.

Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A fesztivál másik elsőfilmes rendezője, Fazekas Máté Bence szintén szerepelt 2018-ban a CineNewWave szekcióban az Apám szíve című etűdjével. A Kilakoltatás című dramedy-je világpremierként érkezik a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra, mozis forgalmazása 2022-ben várható. A megtörtént események által ihletett mű egy nem mindennapi kilakoltatás története egy napba sűrítve. Richárd (Orosz Ákos), az elszánt bíróságivégrehajtó-tanonc új feladata: élete első kilakoltatásán egy idős nénit kell kiköltöztetnie.

A film története szerint Ilona néninek esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat, és mindent eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. Pár aktivista is felbukkan a helyszínen, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét. De Richárd eltökélt és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kitűzött célt végre hajtsa. A Kilakoltatás további szerepeiben Nagy Mari, Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István és Péterfy Bori látható.

Mindkét film az Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.
bemutatóMiskolcCinefest

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés