Hirdetés
Hirdetés

Lebontják a volt szocialista pártházat Miskolcon

| 2021. 08. 11. | 13:45:00
„Good bye, Lenin!” – mondta Alakszai Zoltán.
Lebontják a volt szocialista pártházat Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöldebbé, élhetőbbé válik Miskolc egyik értékes belvárosi területe, lebontjuk a volt szocialista pártházat, a helyén közösségi park létesül. Lenin pedig végleg elköltözik Miskolcról – írta augusztus 11-i Facebook-bejegyzésében Alakszai Zoltán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott közölte, az egykori Mindszent település és Miskolc határán elhelyezkedő területet az 1970-es években a párt, valamint a pártállam elvette a miskolciaktól.

– Az MSZMP pártszékházat épített rá, amit ma sokan ITC néven ismernek. Most, Magyarország kormányának köszönhetően ismét a miskolci polgárok vehetik majd birtokba a területet: kezdeményezésünkre döntés született a felújításra alkalmatlan, rossz műszaki állapotú, évek óta nagyrészt üresen álló ingatlan bontásáról, a helyére pedig közösségi park létrehozásáról – fogalmazott.

A bejegyzésből kiderül: a fejlesztéshez szükséges forrást a kormány biztosítja.

– Lenin ezzel szimbolikusan, és remélhetőleg végleg elköltözik Miskolcról. Ugyanis a volt MSZMP pártszékház gyakorlatilag az utolsó olyan köztulajdonban álló épület, amelynek egyik központi helyiségében faragott Lenin dombormű található. Azt a területet pedig, amit a pártállam egykor elvett a miskolciaktól, a kormány most visszaadja. A tervezést és a városvezetéssel már korábban megkezdett egyeztetéseket folytatjuk, a beruházás részleteiről Miskolc közvéleményét folyamatosan tájékoztatni fogjuk – írta.

Hirdetés
Hirdetés