Hirdetés
Hirdetés

Megtartják a Kassa-Miskolc ultramaratont

| 2021. 08. 17. | 16:59:00
Egyéniben, párban, öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet.
Megtartják a Kassa-Miskolc ultramaratont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 6-án rendezik meg a III. Kassa-Miskolc Ultramarathon futóversenyt, amely tavaly a pandémia miatt elmaradt – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Az Abaszéplak (Krásna), Alsómislye (Nyizna Mysla), Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó, Sajóvámos településeket érintő 115 kilométeres távot egyéniben, párban, valamint öt- és tíztagú váltóban is teljesíteni lehet.

Az ultramaraton részét képezheti a V4-ek sorozatának, Katowice és Ostrava városa is meghirdeti saját csatornáin az eseményt, így várható, hogy onnan is érkeznek majd sportolók.

A két évtized után 2019-ben nagy sikerrel újra megrendezett verseny folytatására 2020-ra is megvolt a közös szándék, de a Covid-19 járvány keresztülhúzta a szervezők szándékait. Idén szerették volna tavasszal megrendezni az erőpróbát, ám a magyar és szlovák egészségügyi szabályozások nem tették ezt lehetővé, így halasztásra volt szükség. A két ország versenynaptárainak egyeztetését követően jelölték ki új időpontként 2021. november 6-át.

Már jelezte részvételét a 2019-es férfi győztes, a magyar hosszútávfutás kiemelkedő alakja, Bogár János, aki 100 km-es Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. Nevezni a rendező miskolci Marathon Club honlapján, a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon lehet. A kedvezményes előnevezés október 17-én, éjfélig tart, helyszíni nevezés nem lesz.

Hirdetés
Hirdetés