Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötszáz forintért árulták a varázsdohányt a miskolci dílerek +Fotók

| 2021. 08. 19. | 10:15:00
A számozott utcákban visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, ezért a rendőrség azonnal közbelépett.
Ötszáz forintért árulták a varázsdohányt a miskolci dílerek +Fotók
Hirdetés
Hirdetés

2020-ban az öt hónapig tartó intézkedéssorozatnak köszönhetően Miskolc számozott utcáin visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, azonban augusztus 16-án azt a jelzést kapta a rendőrség, hogy ezen a területen egy új kereskedő jelent meg, ezért azonnal elkezdődött a felderítő munka.

A rendőrök megállapították, hogy a város ezen részén a 30 éves helyi lakos, Sz. Gábor terjesztheti a kábító hatású anyagot. Ötszáz forintért adta adagját.

Az augusztus 17-én tartott közös rendőri akció során először két fogyasztóval szemben intézkedtek, akik varázsdohányt vásároltak Sz. Gábortól. Tőlük új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi anyagokat foglaltak le. Ezután elfogták Sz. Gábort is. A nála tartott kutatások alkalmával lefoglaltak úgynevezett hatóanyagot, a már elkészített varázsdohányt, és nagy mennyiségű készpénzt - többségében 500-1000 forintos bankjegyet. A nyomozók beazonosították Sz. Gábor felső kapcsolati forrását, így elfogták a 30 éves K. Tibort is. A nála tartott kutatás során 15 gramm mennyiségben új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot, valamint készpénzt foglaltak le. Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését elismerték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés