Hirdetés
Hirdetés

A jelenlegi szerint a korábbi, fideszes városvezetés felelős a miskolci tömegközlekedés állapotáért

| 2021. 09. 21. | 19:36:00
Javában zajlik az MVK Zrt. átvilágítása
A jelenlegi szerint a korábbi, fideszes városvezetés felelős a miskolci tömegközlekedés állapotáért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci tömegközlekedés jelenlegi állapotáért a legnagyobb felelősség az előző, fideszes városvezetést terheli, akik éveken át nem fizették ki az MVK Zrt. számára a cégnek járó támogatást, így többmilliárdos hiányt halmozva fel, amely lehetetlenné tette nemcsak a szükséges fejlesztéseket, de sok esetben a műszaki karbantartást és a személyi, illetve a járműállomány megőrzését, bővítését is - írja közleményében Miskolc önkormányzata.

Milliárdokat vont el a kormány

"A város jelenlegi vezetése szerint ezt a megörökölt helyzetet súlyosbította, hogy a pandémiára hivatkozva a kormány súlyos milliárdokat vett el a várostól. Tette mindezt olyan helyzetben, amikor a világjárvány miatt amúgy is sok városi, elsősorban turisztikai, kulturális cég kényszerült teljesen leállni, emiatt pedig komoly bevételektől esett el Miskolc, a kormány adókat, parkolási bevételeket vont el, és gyakorlatilag reménytelen helyzetbe sodorta a hazai önkormányzatok többségét" - olvasható a közleményben.

Az összeomlás szélén

"Miskolc város vezetése ennek ellenére is erején felül teljesítve dolgozott azért, hogy a működésképtelenség határára kényszerített MVK Zrt. ne omoljon össze, a városi tömegközlekedés ne álljon le, járjanak a buszok, villamosok, és a lehetőségekhez mérten az utazóközönség igényeit a legnagyobb mértékben ki tudják elégíteni" - hangsúlyozták. Hozzátéve: "a városvezetés is tisztában van azzal, hogy az MVK Zrt. hihetetlenül nehéz helyzetben van, rengeteg munka és rengeteg erőfeszítés kell még a jelenlegi menetrendek és járatszerkezet fenntartásához is. A város vezetése azonban továbbra is elkötelezett a tömegközlekedés ügye mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a cég szolgáltatásait javítani, fejleszteni tudja, és hogy a menetrendeket hosszú távon is sikerüljön az utazási igényeknek megfelelően átalakítani."

Átvilágítás

"A Velünk a Város frakció tudomásával és jóváhagyásával, Badány Lajos alpolgármester kezdeményezésére hetek óta zajlik az MVK Zrt. átfogó, részletes átvilágítása, amelyen jelenleg is két külsős cég dolgozik egyszerre. A városvezetés tudja, szükséges a jelenlegi vonalhálózat átalakítása is, annak érdekében, hogy az utazási igényeket maximálisan, de költséghatékonyan ki lehessen szolgálni. Ennek része kell, hogy legyen a járatok pontosabb, precízebb összehangolása is, a gépjárműállomány optimálisabb, és az utazóközönség számára is megfelelő kihasználása érdekében."

Végül az önkormányzat közleményében kitérnek arra: "Miskolc város vezetése hisz abban, hogy a miskolci tömegközlekedés nem eshet áldozatául sem politikai játszmáknak, sem személyes sérelmeken, érdekeken vagy célokon alapuló hecckampányoknak. A miskolci tömegközlekedés mindannyiunk közös ügye, csakúgy, mint az, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is a legtöbbet tudjuk kihozni a rendelkezésre álló erőforrásokból."

Hirdetés
Hirdetés