Harminchárom év házasság után ölte meg férjét a miskolci nő

borsodihir.hu

2021.09.09. 08:20

Harminchárom év házasság után ölte meg férjét a miskolci nő
(Fotó: RTL Klub-archív)

Nem jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte őt a bíróság.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2018 áprilisában egy felmosó nyelével testszerte ütlegelte néhai férjét. A törvényszék által megállapított tények szerint a vádlott már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a sértettel szemben. A szomszédok rendszeresen hallottak hangoskodást, szidalmazást, valamint többször láttak sérüléseket is a férfi testén. 2018. április 19-én délután a vádlott – ismeretlen okból – a lakásuk fürdőszobájában puszta kézzel és egy fa felmosónyéllel ismét ütni kezdte a sértettet. Az ütések többsége a koponyát érte.

A vádlott az erősen vérző férfit a konyhába kísérte, leültette, majd nem törődött vele.

Órákkal később a szomszédoktól elkérte a mentőszolgálat telefonszámát, és értesítette őket. A kiérkező mentők a sértettet eszméletlen állapotban, életjelenségek nélkül találták, nem sikerült újraéleszteni. Halálát erőszakos úton szerzett sérülései következtében beálló vérzéses sokk okozta, amely az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt. A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a vádlott kitartó, elhúzódó agresszív, bántalmazó magatartását és férjével szembeni közönyös viselkedését, míg enyhítő körülménynek tekintette büntetlen előéletét, idős korát és rossz egészségi állapotát.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése iránt jelentett be fellebbezést, míg az ügyészség 3 munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Miskolcgyilkosságemberölés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés