Hirdetés
Hirdetés

Hosszú évekig börtönben marad a miskolci támadó

| 2021. 09. 16. | 18:58:00
A Szentpéteri kapuban várakozott kiszemelt áldozata.
Hosszú évekig börtönben marad a miskolci támadó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság szeptember 16-án tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, aki idén februárban egy miskolci buszmegállóban támadott meg egy idős asszonyt, korábban pedig egy társasházi lakásból vitt el értéktárgyakat.

Homa-Hajdu Eszter sajtótitkár a Borsodihírrel közölte: a bíróság által megállapított tényállás szerint a 68 éves sértett az egyik Szentpéteri kapui buszmegállóban várakozott, amikor az arra sétáló vádlott egy hirtelen mozdulattal megpróbálta kitépni az asszony kezében lévő táskát. A sértett szorította annak fülét, azonban a férfi ismét megrántotta, mire a sértett a járdára esett és elengedte a táskát. A vádlott futásnak eredt, azonban tettét két szolgálaton kívüli rendőr észrevette, feltartóztatták a férfit, és a sértettnek visszaadták értékeit.

Büntetlen előéletű - volt

Ugyanezen a napon a vádlott egy miskolci társasházi lakásba bement annak kulcsra nem zárt ajtaján keresztül, és onnan illatszereket, tabletet, egy táskát, egy pár üzemképtelen hangszórót, valamint személyi iratokat vitt el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más kisebb súlyú bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 6 év 8 hónap szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a férfi büntetlen előéletét, beismerő vallomását és megbánó magatartását.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés