Hirdetés
Hirdetés

Miskolci levegő: bárki hozzáférhet az aktuális adatokhoz

| 2021. 09. 03. | 15:14:00
Két év kutatásának eredménye.
Miskolci levegő: bárki hozzáférhet az aktuális adatokhoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk: a Miskolci Egyetemen ünnepélyes keretek között átadásra került a HungAIRy PM monitoring rendszer. Ettől a naptól a nyilvánosság számára is elérhetőek lesznek Miskolc részecske szennyezettségére – köznyelvben a szállóporra – vonatkozó adatai a pmmonitoring.hu honlapon keresztül - írta Facebook-oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Két év kutatás

A Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzatának szakemberei több mint két évi, közös kutató-fejlesztő munkájának eredményeképp készült el a mérőegység-hálózat és a honlap.

A rendszer létrehozásának fő célja, hogy nagy felbontású adatokkal rendelkezzünk Miskolc levegőminőségéről és ezt az információt egyszerű, praktikus, közérthető formában mindenki számára hozzáférhetővé tegyük - tette hozzá Veres Pál.

Egészségtanácsok

Ezért a pmmonitoring.hu honlapon nemcsak az adatokat mutatják be térképes formában, hanem egészségtanácsokkal, további hasznos tudnivalókkal is szolgálnak a levegőminőség javítása érdekében.

A jó levegő és a környezetvédelem ügye kiemelten fontos Miskolc jövője szempontjából, ezért is lett ez a terület annak idejen hangsúlyos eleme a Nagy-Miskolc programnak - jegyezte meg Miskolc első embere.

Hirdetés
Hirdetés