Hirdetés

A buszvezető akadályozta meg a rablást Miskolcon. Jogerős az ítélet!

2021.10.14. 15:12

A buszvezető akadályozta meg a rablást Miskolcon. Jogerős az ítélet!
Kiss Károly Zsolt buszsofőrt a rendőrség kitüntette (Fotó: police.hu)

Fegyházba kerül a rabló.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a 2021. október 14. napján megtartott nyilvános ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akit a buszvezető ébersége akadályozott meg az idős sértett kirablásában Miskolcon.

A vádlott 2020. június 5-én délelőtt a Fürdő utcai Szinva hídon sétált, amikor észrevette a járóbottal egyedül közlekedő sértettet. A vádlott a nőhöz lépett és a vállán lévő táska pántját megragadta, így próbálta meg értékeit elvenni tőle. Az asszony nem engedte el a táska szíját, ezért a vádlott olyan erővel kezdte rángatni, hogy a sértett a járdáról az úttestre került, majd újra a járdára, de a táskáját nem engedte el. A dulakodásra felfigyelt az éppen arra haladó autóbusz vezetője, aki a járművet megállította, kiszállt és az idős sértett segítségére sietett. Az eset során a sértett a kezén és az arcán sérült meg.

A járásbíróság 2021. június 24-én kelt ítéletében a vádlottat bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt 7 év - fegyházban végrehajtandó - szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék érdemét tekintve helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mindössze a bűnügyi költség összegét változtatta meg, illetve a büntetésbe beszámítani rendelte az elsőfokú ítélet meghozatalától a mai napig fogvatartásban töltött időt.

Miskolcbuszsofőr

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés