Hirdetés
Hirdetés

Hiába vették el a miskolci jogosítványát, nem foglalkozott vele

| 2021. 10. 15. | 18:17:00
Már bánhatja.
Hiába vették el a miskolci jogosítványát, nem foglalkozott vele
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban ült a volán mögé - közölte a Borsodihírrel Homa-Hajdu Eszter sajtótitkár.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított október 12-én a déli órákban Miskolcon ittasan vezette a közúti forgalomban személygépjárművét, amikor a rendőrök megállították.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottat egy korábbi büntetőeljárásban 1 év 6 hónap időtartamra eltiltották a közúti járművezetéstől, továbbá több szabálysértési eljárásban tiltották el különböző időtartamokra minden közúti jármű vezetésétől.

A gyanúsítottal szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt indult eljárás.

A halmazati büntetéskiszabás szabályai alapján a gyanúsított cselekménye 3 hónaptól 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bizonyítottság esetén. Tekintettel arra, hogy a férfi a vele szemben korábban, de rövid időn belül meghozott és ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott büntetése után követte el a fenti cselekményt, valamint figyelembevéve, hogy jelenleg is van folyamatban a gyanúsítottal szemben büntetőeljárás, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Fentiek alapján a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását legfeljebb november 15-ig.

Hirdetés
Hirdetés