Hirdetés
Hirdetés

Már tervezik a megújuló Avas-tetőt

| 2021. 10. 07. | 20:23:00
Két cég lett a befutó. Ezer ember fogadására alkalmas tér is készül a kilátónál.
Már tervezik a megújuló Avas-tetőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 10,8 millió forintért a Global Terv Kft. tervezheti az Avasi kilátó előtti térhez és a parkolózónához, valamint a Mendikás dűlőhöz kapcsolódó beruházásokat, míg a Perfektum Építész Kft. 8,1 millióért az átkötő kerékpárúttal és sétánnyal összefüggő építési munkákat; a miskolci önkormányzat és a fővárosi cégek képviselői szeptemberben aláírták a vállalkozási szerződéseket. Mindhárom esetben  megvalósíthatósági tanulmánytervek, engedélyes tervek, költségbecslések készítése az elvárás.

A tervezési munkákhoz kapcsolódó, az Avas-tetőn végrehajtandó feladatok ebben a közbeszerzési eljárásban három részből állnak. Így a kilátó mellett egy reprezentatív, burkolt, akár ezer ember egyidejű tartózkodását is lehetővé tevő közösségi teret hoznának létre. Abból a célból, hogy az év bármelyik időszakában lehessen ott fesztiválokat, vásárokat, szabadtéri előadásokat tartani.
Szintén elvégeznék 500 méteren a Mendikás dűlő felújítás-átépítését 45 gépkocsiparkoló és 2 autóbuszoknak szóló leállósáv kialakításával. A motorosok és a kerékpárosok számára fedett tároló épülne, valamint városi buszmegállót hoznának létre. 

A harmadik rész a kilátó és a Perczel Mór utca közötti sétány kialakítása 6 méter szélességben. Ez egyszerre lenne parkosított járda és kerékpárút, amelyik az aktív sportolásra is alkalmas.

Hirdetés
Hirdetés