Hirdetés

Továbbra is tiltott az avarégetés Miskolcon

borsodihir.hu

2021.10.04. 14:21

Továbbra is tiltott az avarégetés Miskolcon

A szabályszegőket megbírságolhatják!

Hirdetés

Hirdetés

A kerti hulladékok tökéletlen égése során jelentős mennyiségű káros és rákkeltő anyag kerül a légtérbe, akár egész városrészeket mérgezve, egészségkárosodást okozva az ott élőknek. A légtérbe kerülő égéstermékek többsége szabad szemmel nem érzékelhető, de azok mennyisége mérhető és kimutatható. Az ország területén 54 monitorállomás szolgáltat adatot arról, mi is van a levegőben. Miskolcon a kihelyezett 4 központi mérőállomás mellett szeptember 2-án megkezdte működését a HungAIRy LIFE Integrált Projekt keretén belül kialakított szenzorrendszer, mely 60 darab mérőeszköz által mért adatokkal nyújt valós idejű tájékoztatást (a pmmonitoring.hu weboldalon) a levegőben lévő szálló por mennyiségéről. A kerti égetés rossz gyakorlatának visszaszorítása mindannyiunk érdeke. A miskolci önkormányzat tavaly hatályon kívül helyezte azt a korábbi rendelkezést, mely meghatározott időszakokban lehetőséget biztosított a kerti hulladékok égetésére:

2020. szeptember 1-től városunk közigazgatási határain belül tilos az avar és kerti hulladék elégetése!

Felhívják mindenki figyelmét a jogkövető magatartás gyakorlására. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai ellenőrzik az égetési tilalom betartását és annak megszegését akár bírsággal is sújthatják!

Mit lehet kezdeni a kertben keletkező növényi maradványokkal? A komposztálással és más lehetőségekkel, tennivalókkal kapcsolatban ingyenes segítségnyújtást és tanácsadást kínál a HungAIRy projekt, amelynek munkatársai a hungairy@miskolc.hu e-mail címen elérhetőek.
Miskolcavarégetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés