Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy ön- és közveszélyes miskolci került rács mögé

| 2021. 11. 18. | 09:21:00
Kiment sörért, de ezzel elindult a lavina...
Egy ön- és közveszélyes miskolci került rács mögé
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

2021. november 13-án az esti órákban a gyanúsított a sértett miskolci lakóhelyén szórakozott, amikor a sértett megkérte a férfit, hogy az autójában lévő sört hozza be a lakásba. A gyanúsítotthoz ily módon került indítókulcs az este hátralévő részében a zsebében maradt, amellyel együtt aztán otthonába távozott. Másnap a déli órákban az ittas állapotban lévő gyanúsított visszament a sértett lakásához, ahonnan annak gépkocsijával engedély nélkül Hejőkeresztúr irányába indult. A 3. számú főúton közlekedve a gyanúsított nekiütközött az előtte haladó gépkocsinak, amelynek biztonsági övet használó egyik utasa 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanú szerint a férfi a fentieken túl a sértett tulajdonát képező gépjárműből magához vett egy üveg szeszes italt és egy hangszórót is.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követhette el a bűncselekményeket, amelyek alkalmasak lehetnek járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint kisebb értékre elkövetett lopás vétsége megállapítására. Az előzményekre is tekintettel a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt 2021. december 17. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely végzés végleges.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés