Előzetesben a miskolci szurkálás gyanúsítottja

Borsodihír

2021.11.12. 13:32

Előzetesben a miskolci szurkálás gyanúsítottja
A kép illusztráció

Akár nyolc évet kaphat tettéért.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás - közölte Tasnádi Zoltán sajtószóvivő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett november 9-én az esti órákban két ember kíséretében Miskolcon, az Avas városrészen sétált, amikor összetalálkoztak a gyanúsítottal és társaságával. Köztük volt a terhelt férfi barátnője is, akit korábban érzelmi szálak fűztek a sértetthez. Ennek tényét a gyanúsított már korábban sérelmezte, és számon is kérte a férfin.

Mellkason szúrta

A társaság egyes tagjai vitatkozni kezdtek az este további alakulását illetően, és egy kés is előkerült. Ezt a kést vette magához a gyanúsított. Amikor a sértett feléje lépett, hogy megnyugtassa, válaszul a terhelt férfi ököllel fejen és mellkason ütötte, majd a késsel mellkason szúrta korábbi riválisát. A sértett próbált védekezni, földre kerülésüket követően sikerült a gyanúsítottat rábírnia arra, hogy dobja el a kést. Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elfutott, ám a rendőrök a közelben elfogták. A sértett mellüreget megnyitó, életveszélyes sérülést szenvedett.

Megszökhet, elbújhat

A gyanúsítottal szemben bűnösségének megállapítása esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, mely már önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét, továbbá tartani kell attól is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. A bíróság döntése során figyelembe vette azt is, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság 2021. december 12. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés