Fagyasztóba rejtette a drogot a miskolci férfi

police.hu

2021.11.11. 08:19

Fagyasztóba rejtette a drogot a miskolci férfi

Összesen három embert fogtak el a nyomozók.

Hirdetés

Hirdetés

A miskolci nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítottak vizsgálatot. Az eljárás során adatok merültek fel arra, hogy a 34 éves miskolci tartózkodási helyű H. Viktor a városban több embernek is kristályt értékesít. A férfi november 9-én

azzal bízta meg a 27 éves B. Istvánt, hogy a tőle kapott pénzből Tiszabőn vásároljon a feltehetően új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályból, nyilván azzal a szándékkal, hogy azt majd továbbértékesíti.

A férfit azonban a rendőrök a beszerzőkörút után kérdőre vonták, mi több, a nála megtalált 386 gramm anyagot is lefoglalták. Miután azt is sejtették, hogy korábban a megbízó barátnője, H. Szilvia is tevékenyen részt vett a kereskedésben azzal, hogy anyagilag és technikai eszközökkel is támogatta partnerét, az eljárást vele szemben is kiterjesztették. A rendőrök a pár tartózkodási helyén történt kutatás során további új pszichoaktív gyanús anyagot, és azok kiadagolásához szükséges eszközöket, mérleget, csomagolóanyagot foglaltak le. Az időközben beszerzett elsődleges szakértői vélemény alapján a lefoglalt áru kábítószer. Ennek fényében a nyomozást a továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytatják. A hét elején végrehajtott elfogással feketepiaci értéken számolva közel kétmillió forintot érő, több mint ezer adag tiltott szer utcára kerülését akadályozták meg a nyomozók.

A két férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. H. Viktort és H. Szilviát őrizetbe vették, egyúttal előterjesztéssel tettek letartóztatásuk indítványozására.

Galéria

Miskolckábítószer-kerekedelemTiszabő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés