Hirdetés
Hirdetés

Gyermekprostitúció kihasználásával gyanúsítanak egy miskolci férfit

| 2021. 11. 08. | 16:35:00
Letartóztatták.
Gyermekprostitúció kihasználásával gyanúsítanak egy miskolci férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint korábbi barátnőjével – aki 18. életévét még nem töltötte be – októbertől őrizetbe vételéig részben kitartatta magát. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottal szemben november 5-én intézkedtek a rendőrök a Tiszai pályaudvar közelében, mivel

alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a fiatalkorú lány prostitúciós tevékenységéről tud, és az ebből szerzett pénz egy részét elvette tőle.

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet gyermekprostitúció kihasználása bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet és a tanúkat jogellenesen befolyásolná, személyi körülményei alapján pedig tartani kell attól, hogy a bűncselekményt folytatná, valamint újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért a Miskolci Járásbíróság december 7-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés