Hirdetés
Hirdetés

Kékesi Márton az óriás-műlesikló számra készül

| 2022. 02. 12. | 10:49:00
Elmondása szerint nem fog biztonsági menetet menni
Kékesi Márton az óriás-műlesikló számra készül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alpesi síelő Kékesi Márton elmondása szerint nem fog biztonsági menetet menni a pekingi olimpia vasárnapi óriás-műlesikló számában. A DVTK versenyzője – aki Tóth Zitával együtt vitte a magyar zászlót a múlt pénteki megnyitón – egy nappal a rajt előtt az MTI-nek elmondta, hogy már sikerült megszoknia a pályát, a havat, a körülményeket, ezért is bizakodó.

– A 61-es számmal fogok versenyezni, és elsődleges célom, hogy a rajtszámnál jobb helyen legyek az első futam után, aztán a másodikban ezt tovább javítsam. Szombat délelőtt volt egy szabad síelésem, és úgy érzem, abszolút nem nehéz a pálya. Jöttem már le ennél nehezebben is. Remélem, az élmezőnyhöz képest így is kisebb lesz a különbség, mintha nehezebb pályát kellene mennünk – mondta Kékesi, aki négy éve Phjongcshangban ebben a számban a 42. volt.

– Az első futamra ugyan még nem fogom elengedni a lécet, azaz a legjobbakhoz képest körülbelül fél méterrel nagyobb íveket megyek majd, de nem szeretnék biztonsági menetet menni – tette hozzá.

Kékesi jelezte azt is, hogy a szerdai műlesiklás jobban fekszik majd neki, ugyanis szlalomban jobb, mint óriás-műlesiklásban. – Nagyon sokan szurkolnak nekem, ez motivál, erőt ad – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés